Bosch EasyVac 12

€109,59 €119,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Bosch EasyVac 12 - Kruimelzuiger - €109,59
Price history
×
Price history for Bosch EasyVac 12 - Kruimelzuiger
Latest updates:
 • € 109,59 - 21 september 2020
 • € 111,05 - 7 september 2020
Since: 7 september 2020
 • Highest Price: € 111,05 - 7 september 2020
 • Lowest Price: € 109,59 - 21 september 2020

De meeste kruimelzuigers richten zich op het gebruik in het huis of in de auto, en vaak specifiek in de buurt van de bankstellen. Bosch heeft een lijn kruimelzuigers op de markt gebracht die meer geschikt zijn voor gebruik bij het klussen, als vaker en heftiger zuigen noodzakelijk is. De Bosch EasyVac 12 is zo’n model. We zijn benieuwd naar de prestaties, want door het interessante uiterlijk valt dit model direct op in onze test.

Wat zegt de consument?

Het toestel is aangeschaft om regelmatig mijn wagen binnenin te reinigen. De afmetingen, de vorm en de hulpstukken lijken daarvoor precies goed te zijn. De bouw van de stofzuiger lijkt me voldoende robuust voor enkele jaren dienst en het geluidsniveau is aanvaardbaar. Prettig is dat de accu afgenomen kan worden en in zijn eigen (meegeleverde) lader opgeladen. Het is een Lithium-type dus ook daar verwacht ik enkele jaren dienst. Het lijkt me een goede aankoop te zijn. Zeer krachtige motor, handig in gebruik door de hulpstukken.

Gebruikerservaring via verschillende andere platforms:

 • Bol.com: 4.2/5 uit 5 reviews

Onze ervaring

Wij hebben ons oordeel opgebouwd rond drie criteria: zuigprestatie, gebruiksgemak en batterij.

Zuigprestatie

76/100:
Prima zuigprestaties van dit model. Deze bepalen we door te kijken naar twee waarden: het gemeten wattage en de luchtwatt score die we gemeten hebben. Deze verhouding is prima met 29 om 11, maar de zuigkracht is niet zo groot als een aantal andere, reguliere kruimeldieven in onze test.

Gebruiksgemak

82/100:
Dit apparaat is eenvoudig te hanteren. Het is niet al te zwaar met 1 kilo, en de verschillende hulpstukken maken het zuigwerk tijdens de schoonmaak, of tijdens het klussen een eenvoudige taak. Een extra lange spleetzuigmond kan bevestigd worden om op extra moeilijke plekken toch te kunnen zuigen. Je kunt door de zuigkracht zowel lichtere als zwaardere materialen op zuigen. Ook hoef je niet altijd zelf de stand van het apparaat in te stellen, omdat de ingebouwde Syneon chip de optimale kracht en het uithoudingsvermogen automatisch kan bepalen. Erg handig. Het stofreservoir is wel wat klein, zeker als je wat grotere viezigheid wil aanpakken.

Batterij

91/100:
Net als bij de andere Bosch kruimelzuigers in onze test, hebben we weer enorm goede batterijprestaties gemeten. Deze vertalen zich net zoals bij de andere Bosch kruimelzuigers niet per se in een erg lange gebruiksduur (hoewel 22 minuten ruim genoeg is), maar met name in een korte oplaadtijd. Die bedraagt in dit geval 60 minuten, je kunt dus de stofzuiger per dag erg vaak gebruiken, een groot voordeel.

Specificaties via bosch.com:

 • Vermogen: 29 watt
 • Volume van het stofreservoir: 0.4 liter
 • Gebruikstijd: 22 min
 • Oplaadtijd: 60 min

Verdict

Dit model is niet de meest krachtige kruimelzuiger, terwijl je dat wel zou verwachten als je het model voor het eerst ziet. Deze kleine tekortkoming (de zuigkracht is nog steeds heel behoorlijk) wordt ruimschoots gecompenseerd door het gebruiksgemak en de uitstekende batterij die in dit apparaat dit. Je kunt in principe zo vaak als je wil dit apparaat gebruiken, en dat is erg handig tijdens het klussen.

8.3 Total Score
Testrapport

Zuigprestatie
7.6
Accu
9.1
Gebruiksgemak
8.2
Voordelen
 • Licht van gewicht
 • Zeer korte oplaadtijd
Nadelen
 • Vrij klein stof reservoir
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

9 + vijf =

Vergelijk items
 • Total (0)
Vergelijken